Opgroeien met Van Iperen

Evert Korenberg: “Ik wist niet dat ik zoveel kennis kon vergaren”

12 augustus 2021

In 2015 wordt Evert Korenberg vertegenwoordiger bij diervoeders Van Benthem Vollenhove. Zonder opleiding en zonder verkoopervaring. “Ik moest alles leren en had behoefte aan een open gesprek over de in- en verkoop van meststoffen.”

In januari 2015 maakt Evert kennis met ruwvoerspecialist Piet Riemersma van Van Iperen. “Hij vertelde over vloeibare stikstof. Ik was daar niet mee bekend en zijn verhaal sprak mij aan. Na een klantenavond startten we met Powerbasic Bravo.”

Nederlands kampioen
Voor Evert vertegenwoordiger bij Van Benthem Vollenhove wordt, is hij 12 jaar bedrijfsleider bij een melkveefokbedrijf. Daarvoor werkt hij vijf jaar als medewerker melkveebedrijf in Biddinghuizen. Als jonge man doet hij vanuit zijn ouderlijk huis loonwerk en werkt hij als shovelmachinist in de wegenbouw. “Ik zou eerst het bedrijf van mijn ouders overnemen en veehouder worden. We zijn zelfs twee keer Nederlands kampioen geweest bij de nationale keuring met een rode koe op de Holland Holstein Herds. Van Iperen was daarvan hoofdsponsor.”

Samenwerking
De informatie en adviezen van Van Iperen hielpen Evert zijn nieuwe functie van vertegenwoordiger onder de knie te krijgen. “Alle gesprekken waren erg nuttig voor mij. Ook van de Verdiperingsdagen heb ik veel opgestoken. Die boden zoveel informatie en het was altijd goed georganiseerd. Ik hield niet voor mogelijk dat ik zoveel kennis kon vergaren. Vooral over hoe in het in de natuur werkt, de scheikundige formules en de biologie. We komen daar steeds verder mee en ik vind dat erg interessant.” Tijdens de Verdiperingsdagen is er ook de nodige ontspanning. “Tijdens deze dagen in Papendal heb ik voor het eerst van mijn leven in een bobslee gezeten.” De samenwerking tussen Van Benthem Vollenhove en Van Iperen begint met vloeibare meststoffen. “Als je samenwerkt, komen er natuurlijk steeds meer producten in beeld. We werken nog niet zo lang samen, maar de omzet neemt nog steeds toe. In het eerste jaar namen we 220 ton af. In 2020 kwamen we op 800 ton. Het is allemaal gewoon goed. Dat hoor ik ook van mijn klanten en dat bevalt mij.”

Verder leren
Evert is van mening dat hij dankzij de adviezen van Van Iperen een betere adviseur is geworden in bemesting en gewas. “Ik zie nog mogelijkheden om verder te leren. Ik draai nu bijvoorbeeld mee met proeven in het veld met Piet Riemersma en Dirk Bakker. En we wisselen ervaringen uit in de klankbordgroep.” Het contact met andere dealers ervaart Evert als prettig. “Er is respect naar elkaar toe.”