Opgroeien met Van Iperen

Blog Pieter Tanis | Op het juiste moment op de juiste locatie

25 augustus 2021

Door het jubileum van Van Iperen, kijk ik automatisch ook terug op mijn tijd bij het bedrijf. Ik mocht onlangs mijn 25-jarig jubileum vieren.

Na de middelbare tuinbouwschool in Dordrecht werkte ik een jaar in de tuinbouw. Ik startte daar vanuit mijn stage, maar kon er niet doorgroeien. Na een jaar, in augustus 1996, ging ik aan de slag bij Van der Wal, een bedrijf in gewasbeschermingsmiddelen in Melissant. Ik werkte een halfjaar als chauffeur en ging toen naar kantoor voor de orderverwerking. Ik vond de stap van tuinbouw naar akkerbouw best een omschakeling. Eind 1997 ging Van der Wal samen met J.P. Mast Agro en later ontstond Mol Agrocom. Na de orderverwerking heb ik een jaar of 20 de planning van organische meststoffen gedaan. Dat deed ik naast mijn andere werkzaamheden als rechterhand van Wim in ’t Veld.

In 2016 nam Van Iperen het bedrijf over en in 2017 werd ik bedrijfsleider van de locatie Oude-Tonge. Omdat de bedrijven toen aparte B.V.’s waren, was er veel zelfstandigheid. Toen het bedrijf in 2019 verder ging onder de naam Van Iperen stopte mijn rol als bedrijfsleider. Er ontstond een nieuwe functie en ik kreeg de vraag of ik die wilde vervullen: teamleider Logistiek. Ik zei ja, maar wist eigenlijk niet goed wat de functie inhield en waar ik ja op gezegd had omdat de functie nog niet bestond. In het begin was het heel zwaar. Er waren hoge verwachtingen en ik moest alles nog ontdekken. Het team bestond uit drie mensen, waarvan er één direct wegging. Later vertrokken ook de andere twee medewerkers. Natuurlijk kwamen er nieuwe mensen, maar we moesten weer opnieuw beginnen. Dat lukte. Toen ik maanden later, in juni 2019, ’s morgens vroeg over het lege terrein liep terwijl de zon opkwam, dacht ik: “Ja, dit is het. We hebben een mooi team met gedreven mensen waarmee we mooie dingen hebben opgezet. Ik zou niet meer terug willen.” We werken veel samen met Euroliquids en Transterminal Dordrecht. We zorgen ervoor dat alle voorraden op het juiste moment op de juiste locatie zijn.

Het mooie bij Van Iperen is dat je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen en die moet je pakken. Ik heb na mijn mbo-opleiding altijd van alles bijgeleerd. Ik beet me overal in vast en zie overal verbeterpotentieel. Daarin moet ik ook wel eens afgeremd worden, maar daar heb ik een goede leidinggevende voor. Ik denk dat je met een goede arbeidsethos en beleving bij je vak veel doelen kunt bereiken. Samenwerking speelt daarbij een belangrijke rol. Tussen alle afdelingen. Op het juiste moment inkopen en de spullen op tijd bij de klant krijgen, lukt alleen als we allemaal samenwerken. We hebben elkaar nodig.