Opgroeien met Van Iperen

Blog Renate Houweling | Groei met ons mee…

21 juli 2021

Ik maakte kennis met Van Iperen toen ik een vacature las voor de functie van Hoofd Personeel & Organisatie bij dit bedrijf. De vacature trok meteen mijn aandacht, maar een agrarische achtergrond had ik niet. Het was de cultuur zoals ze die omschreven, die me ontzettend aansprak: nuchter, informeel, gedreven, praktisch en behoorlijk wat ondernemerschap. Voor zo’n organisatie wilde ik graag werken en was benieuwd of de omschreven cultuur ook klopte. Dat bleek zo te zijn. Dat vind ik veelzeggend en bijzonder.

 

Inmiddels werk ik alweer 4,5 jaar bij Van Iperen en de cultuur zoals het bedrijf die destijds omschreef, herken ik nog iedere dag. De gedrevenheid in ons bedrijf werkt aanstekelijk. Samen met de ruimte die je krijgt om vanuit je expertise waarde toe te voegen aan het bedrijf en als mens te mogen groeien, maakt dat ik mijn hart aan Van Iperen heb verpand.

 

Mijn tijd bij Van Iperen valt in het niet bij de 100-jarige historie die het bedrijf heeft opgebouwd. Toch heb ook ik in de afgelopen 4,5 jaar het bedrijf enorm zien groeien en bloeien. Niet alleen in onze activiteiten en het aantal medewerkers, maar zeker ook in de wijze waarop we met onze klanten en met elkaar samenwerken en we onze medewerkers stimuleren in hun ontwikkeling.

 

Ook ons personeelsbeleid maakte in de afgelopen jaren een ontwikkeling door. We investeren op een natuurlijke wijze in onze medewerkers: in uitdagende werkzaamheden, in het creëren van een goede werkomgeving, arbeidsvoorwaarden en ondersteuning op de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen. Afgebakende loopbaanpaden of strakke functiepaden ga je bij ons niet vinden. Ieder mens is immers uniek en vraagt een unieke aanpak. Wel hebben onze medewerkers duidelijk een aantal zaken gemeen: ze zijn enthousiast, enorm gedreven en willen meedenken.

 

Recent voerden we een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit waarbij we beloond werden met een 7,8 voor de algemene tevredenheid van onze medewerkers. Dat is iets om trots op te zijn én – zo nuchter als we zijn – iets om vast te blijven houden. Niets gaat vanzelf; we werken iedere dag weer hard om voor en met elkaar onze resultaten hoog en onze klanten tevreden te houden. En met een sector die volop in beweging is, blijft de ruimte om te ontwikkelen en te groeien als mens, medewerker en bedrijf van groot belang. We noemen ons bij Van Iperen niet voor niets groeispecialist!

 

Renate Houweling