01 maart 2017

Levoplant – Blanco hoezen

Wie bij Levoplant binnenstapt waant zich meteen in een prachtige speciaalzaak.

Wie bij LevSierteeltverpakkingen Van Iperen: blanco of bedrukte hoezen voor bloemen en planten van hoge kwaliteitoplant binnenstapt, waant zich meteen in een prachtige speciaalzaak. In de ruime hal is een winkel ingericht met Phalaenopsis in de meest uiteenlopende kleuren en maten, vers uit de kas. Het is een stralende collectie die Levoplant met uiterste zorg kweekt en presenteert.

Henry Duijvestijn en Ron Fransen hebben de Levo Shop zo’n drie jaar geleden geopend. Ze waren één van de eersten die hiermee startten, maar niet uit commerciële overweging. “Met de winkel willen we consumenten een goed gevoel geven over de tuinbouw. Zij associëren de sector nogal eens met negatieve zaken en daar moeten we verandering in brengen. Dat kan door ze meer bij de sector te betrekken. De winkel is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Daarnaast bieden we klanten een aantal keer per jaar de mogelijkheid om een rondleiding in de kwekerij te volgen en organiseren we workshops. Het is op zulke dagen altijd een gezellige drukte.”

Directe lijn

De Levo Shop zorgt voor een directe lijn tussen Levoplant en de consument. “In de winkel horen we van eindgebruikers zelf wat ze leuk vinden, waar ze naar op zoek zijn. Dat is nuttige informatie voor ons. Omdat 90% van onze Phalaenopsis via exporteurs op hun eindbestemming komt, krijgen we hier minder van mee dan we graag zouden willen. We leveren door heel Europa en de verschillen tussen de diverse landen zijn ons natuurlijk wel bekend: in Scandinavië houden ze van witte Phalaenopsis, terwijl ze in het zuiden en oosten van Europa juist een voorkeur hebben voor kleurrijke, grotere Phalaenopsis. Maar we willen het directe contact met de andere bedrijven in de keten graag vergroten, zodat we kennis en informatie beter kunnen uitwisselen. En om
meer zeggenschap over het schap te krijgen.” Om dit te realiseren is Levoplant in gesprek met een retailer in Frankrijk. “Deze retailer heeft bij de exporteur aangegeven dat ze alleen onze Phalaenopsis willen afnemen. Dat zij daar zelf mee komen is natuurlijk een mooi compliment. En doordat we in direct contact staan kunnen we ons merk sterker neerzetten.”

Betrouwbaar

Levoplant levert wekelijks zo’n 110.000 Phalaenopsis af. De kwekerij levert meerdere verkoopconcepten, maar het grootste deel van de planten gaat op verzoek in blanco hoezen. “VooSierteeltverpakkingen Van Iperen: blanco of bedrukte hoezen voor bloemen en planten van hoge kwaliteitr de exporteur zijn blanco hoezen vaak het makkelijkst, maar ook een blanco hoes draagt bij aan de presentatie van je product. Als alles op de kar staat moet het er netjes uitzien en dat kan alleen als de hoezen strak rechtop blijven staan. Ook de helderheid van de hoes is zeer belangrijk voor een mooie uitstraling. Hiervoor moet de hoes over de juiste antistaticiteit beschikken.” De hoge kwaliteit van de blanco hoezen is één van de redenen dat Levoplant voor Van Iperen heeft gekozen. “De prijskwaliteitverhouding is goed bij Van Iperen. Ze zijn misschien niet altijd de goedkoopste, maar je kunt er wel op vertrouwen dat je goede hoezen krijgt. Dat is veel waard, want als je stilligt vanwege problemen kost je dat uiteindelijk veel meer.” Ook de rol van adviseur Richard van Spronsen weegt mee in de keuze. “Richard onderhoudt regelmatig contact met de verschillende bedrijfsleiders over onder andere de voorraden. Hoewel de hoezen van ver komen, is de betrouwbaarheid van leveren uitstekend. En is er een keer toch iets aan de hand, dan wordt dit direct opgelost. Zo hebben we inmiddels een prettige samenwerking opgebouwd.”