28 maart 2017

Peter Kuijvenhoven – AMX-Ca

De R zit al weer in de maand: tijd voor extra calcium voor uw chrysanten! Het is deze maanden door het minder actieve klimaat voor de planten moeilijk om calcium op te nemen. Dit terwijl calcium het betonijzer in de fundering van uw gewas is! Bij Deliflor vertrouwen ze daarom op de bladmeststof AMX-Ca+Mg.

Peter Kuijvenhoven van Deliflor spuit jaarrond AMX-Ca+Mg, zodat de chrysanten in zijn showkas er altijd mooi bij staan. “Het blad wordt door de calcium steviger en met deze hogere weerstand komt het gewas de winter beter door. Wat voor ons ook heel belangrijk is, is dat het blad door de aminozuren en magnesium groener wordt. Je behoudt een goede bladkwaliteit en daarmee de mooie uitstraling van je bloemen.” In het najaar schroeft Deliflor de spuitfrequentie op van 1x in de 2 weken naar 1x in de week. Peter: “In deze maanden moet je het gewas een handje helpen. We starten al bij de kleine stekjes met spuiten, zodat we de onderste bladeren ook goed raken. Wanneer de knoppen in de bloemen komen stoppen we.” De effectiviteit van deze bladmeststof zit hem, volgens bemestingsspecialist Eric Watzeels, in de aminozuren. “AMX-Ca+Mg is een bijzondere meststof vanwege de linksdraaiende aminozuren. Deze zorgen voor een opvallend grote opneembaarheid van de calcium en magnesium. Dezelfde aminozuren zorgen er ook voor dat de plant toegevoegde middelen of groeiregulators sneller en beter opneemt. Het is dus gunstig om AMX met gewasbeschermingsmiddelen mee te spuiten”, aldus de bemestingsspecialist. “Bovendien zie je minder snel verbranding bij het gebruik van AMX.”

Bij Deliflor hebben ze de afgelopen jaren, mede dankzij AMX, de bladkwaliteit in de winter zien verbeteren. Wilt u net als Peter ervan op aan kunnen dat uw chrysanten er het gehele jaar goed bij staan? Vraag naar AMX-Ca+Mg bij uw vertegenwoordiger of bemestingsspecialist.