14 april 2017

Synergie Nocturn® + Dipel® DF

Scouten is wellicht het belangrijkste aspect van geïntegreerde gewasbescherming: weten welke ziekten en/of plagen op welke locatie aanwezig zijn en weten hoe de populatie zich ontwikkelt.

Zoveel mogelijk informatie verzamelen om de juiste keuzes te maken rondom correcties is van essentieel belang. Rupsenbestrijding is een goed voorbeeld van het belang van tijdig scouten. De meeste middelen tegen rupsen zijn sterk op de eerste (L1) en tweede (L2) larve stadia. Er worden zeer goede resultaten behaald met Dipel® DF in de praktijk. Dipel® DF is sterk op jonge larve stadia (L1 en L2). Het is dus zeer belangrijk om Dipel® DF tijdig in te zetten bij een beginnende rupsenpopulatie. Waarnemingen in het gewas zijn dus uiterst belangrijk!

In de praktijk hebben we echter vaak te maken met een gemengde mengpopulatie van L1-L4 stadia rupsen. Een goede bestrijding van rupsen is dan een uitdaging!
In onderstaande proef* is gebleken dat de menging van Dipel® DF + Nocturn® een zeer goede synergistische werking laat zien op L3 en L4 stadia. Beide producten solo zijn sterk tegen jonge larven (L1 en L2), gecombineerd in een tankmix, echter zeer effectief tegen alle stadia van rupsen.

* http://nufarm.m7.mailplus.nl/archief/mailing-648119.html

Bron: Nufarm BV