04 mei 2017

Bloemzaad – inzaai bloemenmengsels

Het voorjaar is volop in gang. Dit is een prima tijd om bloemenmengsels te zaaien. Ontzettend belangrijk hierbij is om echt schoon te beginnen. Onkruidgroei, grassen en te diep zaaien van het bloemzaad zijn de belangrijkste redenen van tegenvallende resultaten. Maak zo nodig eerst een vals zaaibed.

We maakten in 2016 kennis met de vier Colour Splash mengsels. Deze vier éénjarige mengsels zijn extreem kleurrijk en langbloeiend. Deze eenvoudige mengsels zijn echt een aanrader voor het creëren van een bloemenzee. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden van het zaaien van meerjarige en éénjarige mengsels.

Ook graskruidenmengsels raken steeds meer in opkomst. Denk aan het gebruik in bermen voor meer biodiversiteit. Een nieuw mengsel is Staygreen 1.

Wilt u graag documentatie ontvangen over de fleurige bloemenmengsels? Vraag hiernaar bij uw adviseur.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.