04 mei 2017

Graszaad – start doorzaai seizoen natuurgrasvelden

De eerste trainingsvelden zijn doorgezaaid. Momenteel is de grasbezetting op veel velden ogenschijnlijk nog goed na een mooi najaar. Wij raden aan juist deze vegetaties met veelal straatgras voor inzaai zwaar te verticuteren en/of te behandelen met de fieldtopmaker (zeer kort maaien).

Het doel is om jong cultuurgras voldoende gelegenheid te geven zich te ontwikkelen. Belucht aansluitend met de schudbeluchter of recycledresser om de zuurstofvoorziening te verbeteren en oneffenheden te vlakken. Bij grote schade kunt u gebruik maken van schrale sportvelden dressgrond.

Vraag naar de mogelijkheden bij uw adviseur.


Doorzaaien

Zaai sportvelden goed door met een SV7 of SV8 graszaadmengsel. Gebruik een recreatiemengsel bij gazons en campingterreinen.
Voor degenen die gebruik kunnen maken van de nieuwe DDS techniek zijn er aparte mengsels beschikbaar. Victoria Advance gaat in de voorste zaaibak en Hatrick Advance in de achterste.

Vraag uw adviseur naar de ervaringen en de mogelijkheden van de verschillende mengsels.


Bemesten

Direct na doorzaai bemesten met:

  • Zomermix (15-7-6+7MgO+18%SO3 + 1%Humifirst)
    of
  • Green & Care (15-4-8+2MgO+1Fe)

Beide meststoffen kunt u toepassen op sportvelden, gazons en recreatieterreinen.

 

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.