17 mei 2017

Aardappelen – onkruidbestrijding LDS / phytophthora

Bij de huidige temperaturen komen de aardappelen in hoog tempo boven, samen met het onkruid. Op bovenstaand onkruid kunnen combinaties van Titus, Troy / Basagran en Sencor worden gespoten. Voeg aan Titus altijd een uitvloeier toe en gebruik Titus niet in combinatie met mancozeb bevattende producten spuiten vanwege een verminderde werking. Overleg met uw specialist over de te volgen strategie in uw aardappelen.

Bestrijding van phytophthora

Begin op tijd met de phytophtorabestrijding. Dit kan zodra de aardappelen een vuist groot zijn. In de eerste fase van het groeiseizoen adviseren wij één van de volgende producten:

Revus 0,60 ltr/ha (max. 6 x per seizoen)
of
Nautile / Video 2,00 kg/ha (beide afwisselend spuiten vanwege 10-daags etiket beiden, max. 8 x per seizoen)
of
Valbon Start 1,60 kg/ha of
Valbon 2,00 kg/ha (eerst max. 6 x Valbon Start en daarna max. 8 x Valbon)

Revus en Valbon zijn sterk preventief werkende producten. Revus groeit mee met de plant en is preventief de sterkste. Nautile en Video werken preventief en maximaal 48 uur curatief. Revus heeft geen noemenswaardige nevenwerking tegen alternaria, de andere producten wel.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.