08 juni 2017

Nocturn

Goed nieuws! Nocturn® (100 g/l pyridalyl, toelatingsnummer 13359 N) is onlangs door het Ctgb geherregistreerd. Naast de herregistratie is tevens het etiket van Nocturn® flink uitgebreid. Op het etiket zullen de volgende bedekte teelten komen te staan:

  • Vruchtgroenten van de Solanaceae
  • Snijbloemen (grondgebonden en niet grondgebonden)
  • Potplanten

Nocturn® heeft een unieke werking tegen rupsen en tripsen. Tevens is Nocturn® zeer veilig voor alle natuurlijke vijanden. Het ideale correctiemiddel in het IPM systeem.

Het Ctgb heeft een uitverkoop toegestaan van product met oude etiket van 6 maanden en een opgebruik van 12 maanden. Dit betekent dat product met oud etiket is toegestaan voor verkoop tot 1 december 2017 en een opgebruik is toegestaan tot 1 juni 2018,

De eerste nieuwe leveringen zullen nog een oud etiket bevatten. Het is uiteraard vanaf heden toegelaten Nocturn® in te zetten voor alle, nieuwe toegelaten gebruiken zoals gepubliceerd op de Ctgb website, ook al ontvangt u nog product waar de uitbreiding nog niet op staat.

Wel is de gebruiker van dit middel per 1 januari 2018 verplicht om het afvalwater van bedekte teelten met minimaal 95% te zuiveren voor lozing op het riool of oppervlaktewater.

Bron: Nufarm B.V.