28 juni 2017

Bemesting – zomerbemesting

De eerste bemestingsgift is grotendeels uitgewerkt. Na weken van droogte kunnen de sportvelden, recreatieterreinen, campingvelden en gazons weer voeding gebruiken.

Sportvelden

Na de aanhoudende droogte kunt u doorgezaaide velden voeden met meststoffen. Ook velden die veel beregend zijn, hebben waarschijnlijk veel voeding verloren. We adviseren hiervoor:

  • Zomermix (mineraal; NPK 15-7-6 + 7MgO + 18SO3 + HZ) of
  • Green & Care (organisch; NPK 15-4-8 + 2MgO + 1Fe)

Gebruik uw bemestingsadvies of vraag uw adviseur naar de dosering.

Voor (trainings)velden waar het nieuwe cultuurzaad na de doorzaai grotendeels is verbrand of onvoldoende is gelukt, adviseren wij nu door te zaaien met Recover 3 Advance of SV100 Doorzaai. Raadpleeg bij twijfel uw adviseur.

Recreatieterreinen en campingvelden

Recreatieterreinen en campingvelden kunt u voordat het drukke zomerseizoen begint, bemesten met Zomermix (mineraal; NPK 15-7-6 + 7MgO + 18SO3 + HZ).
Onze Humuforte meststofstrooier is daarbij een handig hulpmiddel. Deze roteerstrooier op luchtbanden is een duwmodel dat u naast de meststoffen kunt inzetten voor het verstrooien van kalk, graszaden of strooizout.

Gazons

Ook de (niet beregende) gazons kunnen weer kleur en voeding gebruiken. Wij adviseren hiervoor:

Vraag uw adviseur naar de te gebruiken doseringen.

Let op: maai uw gazons en velden zeker niet te kort om haarwortelverbranding te voorkomen.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.