28 juni 2017

Gewasbescherming – Antivap

Antivap is een middel dat verdamping tegen gaat bij bomen, heesters en coniferen. De natuurlijke was legt een beschermend laagje op en onder het blad. Vooral in zwakke perioden krijgen bomen en planten vaak te maken met een plantschok en verliezen ze veel vocht. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren na het aan- of verplanten of bij erg droge zomerse omstandigheden. Antivap is een uitstekend hulpmiddel om verdamping tegen te gaan.

Bomen, heesters en coniferen nemen via hun wortels water uit de grond op en scheiden dit weer uit in de vorm van waterdamp. Dit noemen we transpiratie. Ongeveer 10% van de neerslag die op de grond valt, verdampt door de transpiratie van planten. De hoeveelheid verdamping varieert per gewas.

Het water verdampt via de zogenoemde bladklieren of huidmondjes die meestal aan de onderzijde van het blad liggen. Bomen, heesters en coniferen verdampen water om zo een continue opwaartse sapstroom te creëren. Hierdoor zijn ze in staat de meegevoerde voedingsstoffen uiteindelijk in het blad te krijgen.

Toepassing Antivap

Bij bomen:
Spuit Antivap verdund op de boom tot het middel begint te druipen.
Advies verdunning: 1 liter op 20 liter water.

Bij heesters en coniferen:
Spuit Antivap verdund op de plant of struik tot het middel begint te druipen.
Advies verdunning: 1 liter op 20 liter water.

Antivap is verkrijgbaar in een verpakking van 1 of 5 liter.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.