14 september 2017

Graszaad – Najaarsdoorzaai

De maand september is bij uitstek een zaaimaand en daarom zeer geschikt om uw trapvelden en campingterreinen een opknapbeurt te geven. Dit kunt u doen door de bovengenoemde velden te verticuteren (hiermee scheppen we ruimte voor het doorzaaimengsel) en door te zaaien met een mengsel van voldoende Engels raaigras voor een snelle vestiging. U kunt dan gebruik maken van Recover 2* met Headstart (Advanta) of Sportivo (DSV zaden).

Bij grote oneffenheden kunt u gebruik maken van fijne dressgrond. Dit is los of in bigbags verkrijgbaar. Hierna kunt u uw velden bemesten met bijvoorbeeld Herfstmix, dosering ca. 3 kg per are.

Bovenstaande werkzaamheden kunt u verantwoord uitvoeren tot eind oktober. In het najaar is de bodemtemperatuur nog voldoende hoog en de onkruiddruk is aanmerkelijk lager dan in het voorjaar. Voer de werkzaamheden wel uit onder droge omstandigheden om geen structuurschade te creëren.

* Actie: Tevens geldt er voor de Recover 2 een leuke actie. Bestelt u minimaal 15 kg Recover 2, dan krijgt u gratis 100 gram Honey Bee veldbloemen. Bekijk hier de actieflyer.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.