18 oktober 2017

Uien – onkruidbestrijding winterplantuien

Het is deze week mooi weer voor het planten van winterplantuien. Voor een goede start van een lange periode van onkruidbestrijding is het verstandig om direct na het planten bodemherbiciden toe te passen. Er zijn diverse middelen beschikbaar om verschillende onkruidgroepen tegen te gaan. Stomp heeft in uien een brede werking tegen grassen en breedbladige onkruiden en vormt daarom de basis van de onkruidbestrijding. Wing P bevat de werkzame stof van Stomp en de werkzame stof uit Frontier. Dit zorgt ervoor dat de mix nog sterker is tegen melden, kruiskruid en grassen en maakt ook de duurwerking langer. U kunt ook het nieuwe middel AZ 500 toevoegen. AZ 500 werkt goed tegen kruiskruid en andere lastige onkruiden, heeft een lange duurwerking en wordt langzaam afgebroken. Dit geeft een voordeel in de onkruidbestrijding in winterplantuien.

Net voor opkomst van de uien kunt u bovenstaand onkruid afbranden met glyfosaat of Dragoon / Reglone Bold. Hierbij kunt u gelijk bodemherbiciden aanvullen.

Advies (vlak na planten):

Stomp 1,00 ltr/ha +
Wing P 1,00 ltr/ha +
AZ 500 0,20 ltr/ha  

Advies (vlak voor opkomst):

Matos Extra 3,00 ltr/ha +
Stomp 1,00 ltr/ha +
Wing P 1,00 ltr/ha  
of    
Dragoon / Reglone Bold 1,50 ltr/ha +
Stomp 1,00 ltr/ha +
Wing P 1,00 ltr/ha    

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.