12 december 2017

Spuittechnieken

Een aantal maanden geleden heeft Van Iperen een proef uitgevoerd. Aanleiding van deze proef was inzicht te krijgen in de dekkingsgraad van het spuiten van gewasbeschermingsmiddelen in tomatengewas.

De ontwikkeling van nieuwe plaaginsecten en de manier waarop deze insecten leven in het gewas vragen van de teler een kritische blik naar de toepassingstechniek van middelen. Onder andere naar de spuittechniek.

In deze proef zijn een aantal aandachtspunten aan het licht gekomen. Denk bijvoorbeeld aan de positionering van de spuitdoppen ten opzichte van de rijrichting. De optimale rijsnelheid en de juiste spuitdruk.

Wij raden u aan om de proef zelf eens uit te voeren. U kunt hiervoor gebruik maken van fluoriserende stof die u oplost in een spuitvat. Het resultaat kunt u dan ’s-avonds door middel van UV licht beoordelen.

Wilt u meer weten over deze spuitproef en de resultaten hiervan, of wilt u zelf een proef uitvoeren? Neemt u dan contact op met uw adviseur.

Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.