05 februari 2018

Veranderingen teeltvrije zone 2018

Voor een aantal gewassen geldt per 1 januari 2018 een wijziging van de teeltvrije zone. Voor een aantal graan- en grasteelten is de teeltvrije zone verbreed van 25 cm naar 50 cm. Deze 50 cm teeltvrije zone geldt nu voor o.a. de volgende gewassen: wintertarwe, wintergerst, zomertarwe, zomergerst, haver, rogge, spelt, triticale, gras, graszaad en vlas. Houd hier rekening mee als u van plan bent om één van deze gewassen te zaaien en houd ook voldoende afstand van het talud.

In de teeltvrije zone mag niet hetzelfde gewas worden geteeld als op de rest van het perceel, met uitzondering van grasland. Het is niet toegestaan om gewasbeschermingsmiddelen of meststoffen toe te passen in de teeltvrije zone.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.