06 maart 2018

Perenbladvlo

Met de hogere temperatuur die voor de komende week wordt voorspeld gaan we nu echt richting het nieuwe groeiseizoen. Hierdoor komt ook de bestrijding van perenbladvlo door middel van de inzet van Surround in beeld. Op diverse percelen zijn al goed eieren waarneembaar die met de hogere temperatuur van komende weken door zullen ontwikkelen. Kijk goed hoe de situatie in uw boomgaard is, zodat u tijdig een eerste bespuiting in kunt plannen. Surround zorgt ervoor dat er geen of minder eieren gelegd worden. Het is belangrijk dat Surround liefst voor de eerste eileg wordt ingezet. Surround werkt het beste als het weer niet al te wisselvallig is, zodat het middel niet te snel afspoelt.

Voor een optimale bestrijding met Surround is het belangrijk dat de bestrijding herhaald wordt, voer de bespuiting minimaal 3 keer uit.

Surround 30 kg/ha 1e keer
Surround 20 kg/ha 2/3 keer herhalen 

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.