21 maart 2018

Uien – zaaien met Powerstart Food

Het voorjaar staat weer voor de deur en binnenkort zullen de uienzaaiers het land in gaan. Voor een goede start is een fosfaatbemesting belangrijk. Vooral in het begin van de teelt, wanneer de bodemtemperatuur laag is, komt er lastig fosfaat vrij voor de plant. De startgift met Powerstart Food zorgt ervoor dat er voldoende fosfaat beschikbaar is voor de uien. Een ander bijkomend voordeel is dat u kunt besparen op de fosfaatgift. De krappe bemestingsnormen zorgen ervoor dat het een uitdaging is om alle gewassen in hun mineralenbehoefte te voorzien. Door te besparen op meststoffen met behulp van precisiebemesting blijft er meer ruimte over voor de aanvoer van organische mest. Andere voordelen van Powerstart Food zijn:

  • Gelijkmatige opkomst
  • Sterker wortelgestel
  • Hogere opbrengst
  • Gelijkmatige afrijping

Advies (bij het zaaien in de rij):

Powerstart Food  30 ltr/ha

 

Op percelen met een aantasting van vrijlevende aaltjes is een combinatie van Vydate of Nemguard met Powerstart een goede keuze. Door de toevoeging van Powerstart zal het wortelgestel snel ontwikkelen en minder vatbaar zijn voor aaltjes. Dit is al vele jaren beproefd op meerdere locaties. Neem contact op met uw specialist voor advies over de toepassing tijdens het zaaien.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.