De Perendag

Op donderdag 28 juni 2018 organiseert de ZLTO, NFO en Delphy voor de negende maal Dé Perendag bij Vogelaar Fruitcultures in Krabbendijke.

Een IJZERsterk verhaal!

Voor een optimale perenteelt is ijzerbemesting een onmisbaar element. Ter bevordering van de kwaliteit en grondkleur van de vruchten heeft ijzer aangetoond een duidelijke meerwaarde te kunnen geven, waardoor ook de bewaarbaarheid een plus krijgt.

Voor het toedienen van ijzerbemesting zijn er verschillende mogelijkheden. Welke ijzersoort kunt u het beste gebruiken? Wat is het ideale toepassingsmoment? En wat is het nut van het toevoegen van humuszuren bij de ijzerbemesting?

Om deze vragen duidelijk beantwoord te krijgen hebben wij als Van Iperen de afgelopen jaren een proef met ijzerbemesting uitgevoerd op één van de percelen van de Perendag.

Bezoek ons in onze stand en tijdens de rondgang om u voor te laten lichten over de resultaten van deze proef en over de beste mogelijkheden op het gebied van ijzerbemesting.

Programma

Opening Perendag
Voorzitter ZLTO/NFO Vakgroep Fruitteelt Dhr. O. Kavelaars om 13.00 uur.

Demonstraties Mechanisatie
De demonstraties vinden plaats onder begeleiding van Herman Krebbers Delphy.

Rondleiding Demoproeven
Er is een rondleiding langs de demoproeven. Ook onze ijzerproef is hier te zien.

Infomarkt
Op de infomarkt tonen bedrijven en instellingen hun diensten en producten. Ook wij zijn hier te vinden met een stand.

Route

De Oude Rijksweg is de doorgaande weg vanaf Bergen op Zoom richting Goes, met wegnummer N289, parallel aan de A58. Vanuit Rotterdam/Bergen op Zoom/Antwerpen, afslag 31 (Rilland) en vanuit Middelburg/Goes/Terneuzen, afslag 33 (Kruiningen).

Parkeren

Parkeren kan op het grasveld van het terrein van Vogelaar Vredehof BV, tegenover Vogelaar Fruitcultures (Fruvo). Het is niet toegestaan om te parkeren in de parkeervakken op het terrein van Vogelaar Vredehof BV zelf, deze zijn uitsluitend voor hun personeel en klanten. Volg de instructies van de parkeerwachters op het terrein.

 

 

jun

28

Tijd : 11:00 - 21:00 uur
Locatie : Vogelaar Fruitcultures (Fruvo), Oude Rijksweg 10 A (N 289) 4413 NK Krabbendijke