16 mei 2018

Suikerbieten – onkruidbestrijding

Op veel percelen is al een aantal keer LDS gespoten. De meeste percelen zijn goed schoon te houden. Advies over eventuele toevoegingen aan de LDS-mix kunt u lezen in Akkerbouwbericht 10.

Op een aantal percelen loopt de onkruidbestrijding op zijn einde. Het voorkomen van nakiemers in de bieten is ieder jaar weer een uitdaging. Het is belangrijk om Dual Gold op vochtige grond te spuiten en daarnaast de juiste hoeveelheid Goltix te spuiten na opkomst. In totaal een hoeveelheid van 3,00 ltr/ha Goltix na opkomst van de bieten is een goede basis om nakiemers te voorkomen.

Indien er grassen aanwezig zijn, kunt u deze ook bestrijden in de bieten. Het is wel belangrijk om een hoge RV te hebben als de grassen worden bestreden. Gebruik bij het spuiten voldoende water om goed onderin de grassen te komen. Advies (bij hanenpoot):

Gallant  0,50 ltr/ha  (kan worden meegespoten in het LDS)

Advies (bij grotere grassen):

Centurion Plus   1,00 ltr/ha (apart spuiten onder de juiste omstandigheden voor het beste resultaat)

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.