10 juli 2018

Residutermijnen

Nu de oogst snel dichterbij komt, zal voor veel telers ook gelet moeten worden op het aantal en de hoogte van de residuen van de verschillende middelen. Veel handelaren werken met steeds strengere residu-eisen, vaak onder invloed van de verschillende supermarktketens. Het is daarom raadzaam om ervoor te zorgen dat er niet teveel verschillende stoffen meer worden ingezet richting de oogstperiode. Kies voor schimmelbestrijding een middel uit het afspuitschema en let goed op welke middelen nu nog zonder residu kunnen worden ingezet.

Captan: let vanaf nu bij de vroegste rassen op dat Captan in de laatste 4 weken voor de oogst niet mag worden ingezet!

Om u te helpen bij het beperken van onnodige residuen hebben wij een schema opgesteld, waarbij in één oogopslag duidelijk is welke middelen nog wel en welke niet meer kunnen worden ingezet met het oog op aanwezig residu bij de oogst. Wanneer de balk achter een middel groen is, wil dit zeggen dat een middel nog residuloos kan worden ingezet.

Bepaling Spuitperiode v8

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.