12 juli 2018

Schimmels – valse meeldauw

In beregende percelen zien we duidelijk aantastingen van valse meeldauw. Op onderste bladerdekken die langer bladnat blijven, is soms duidelijk een aantasting waar te nemen (o.a. in rassen met groot blad zoals Neptuno en Abacus). Zet in deze periode een bespuiting Folio Gold in om valse meeldauw te bestrijden. De insectenbeheersing is op dit moment zeer actueel. Houd er in uw planning rekening mee dat op het beste spuitmoment, een insecticidebespuiting voorrang heeft. Plan uw bespuiting tegen schimmels eromheen. Advies:

Folio Gold* 1,50 – 2,00 ltr/ha 

* Alternatief voor Folio Gold is Infinito 1,60 ltr/ha

De druk van andere schimmels is nog zeer laag. Enkel in heel vroege plantingen vinden we soms echte meeldauw op stam of alternaria op een onderste blad. Pas indien de bestrijding van echte meeldauw/alternaria nodig is, Rudis toe. Dit kunt u combineren met Folio Gold. Op dit moment is het inzetten van Rudis vooral in vroege plantingen (maart geplant) van toepassing. Advies:

Rudis 0,40 ltr/ha

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.