13 september 2018

Slakken

Op een aantal percelen worden af en toe slakken gevonden, maar op de meeste percelen zijn slakken nog helemaal niet vindbaar. Nu het herfst wordt, zal de ondergrond vaker langdurig vochtig zijn. Hierin kunnen aanwezige slakken zich goed ontwikkelen en schade gaan geven. Controleer uw percelen op de aanwezigheid van slakken. Strooi slakkenkorrels op percelen waar u slakken vindt en/of verwacht aan te treffen. Advies:
Sluxx      7,00 kg/ha

Let op: werkt u met Sluxx met het oude W2-etiket? Het W2-etiket kent geen beperkingen in het aantal toepassingen, maar mag uiterlijk opgebruikt worden tot 1 december 2018. Gebruikt u het nieuwe W3-etiket? Dan bent u gebonden aan maximaal 4 toepassingen per 12 maanden met 7 dagen interval.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.