01 oktober 2018

Van Iperen neemt per 1 november de meststoffen- en chemische gewasbeschermingsactiviteiten over van Horticoop

Van Iperen BV uit Westmaas neemt per 1 november de meststoffen- en chemische gewasbeschermingsactiviteiten over van Horticoop BV. Het distributiecentrum in De Lier komt hiermee ook in handen van Van Iperen. Daarbij gaat Van Iperen de activiteiten op afhaaldepot Klazienaveen voortzetten met de aldaar vertrouwde contactpersonen.

De aanleiding voor deze overname is dat Horticoop focus aanbrengt op ontwikkeling en productie. Zij hebben voor de verkoop van haar groothandelsactiviteiten op het gebied van meststoffen- en chemische gewasbescherming gezocht naar een gerenommeerde partij, die de klanten optimaal kan blijven bedienen, en in Van Iperen een geschikte kandidaat gevonden.

De overname betreft klanten, personeel en voorraden. Totaal maken 28 Horticoop medewerkers de overstap naar Van Iperen. Zij worden opgenomen in het Van Iperen team voor de sector Tuinbouw en het team Supply Chain. Dirk-Jan Bakker, algemeen directeur Van Iperen BV: “Met deze overname kunnen wij onze positie als groeispecialist verstevigen. Met het distributiecentrum in De Lier en het afhaaldepot in Klazienaveen verkrijgen wij daarbij een eigen locatie in twee voor de tuinbouw zo belangrijke regio’s, waardoor we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn”.

Veel klanten van Horticoop in Noord-Oost Nederland maken al gebruik van de vloeibare meststoffen van Van Iperen, inclusief niveaumeting. Deze klanten gaat Van Iperen na de overname zelf bedienen. Voor de overige meststoffen- en gewasbeschermingsactiviteiten blijven de voor de klant bekende adviseurs, die van Horticoop naar Van Iperen overkomen, samen met de collega’s van Van Iperen de klanten begeleiden bij de integrale aanpak van hun teelt. De klant staat hierin onverminderd centraal.

Over Horticoop

Horticoop ontwikkelt en biedt kennis, advies, educatie, producten en installaties op het gebied van tuinbouwbenodigdheden, tuinbouwtechniek en teelttechniek. Altijd vanuit een moderne coöperatieve gedachte: met alles wat zij doen richten zij zich op rendement en continuïteit van hun klanten. Vanuit de overtuiging dat als zij alle innovatieve kracht en deskundigheid in de keten ontsluiten, er een veel grotere toegevoegde waarde ontstaat. Zij zorgen ervoor dat kennis en ontwikkelingen op het gebied van teelten en techniek gekoppeld en gecombineerd worden. Met effectieve oplossingen op maat voor hun afnemers als resultaat.

www.horticoop.nl