15 april 2019

Vruchtzetting en bladvoeding

Vanwege de koude omstandigheden de afgelopen week is de zetting van de bloeiende rassen niet optimaal geweest. Zeker voor rassen en percelen waar het aantal bloemen beperkt is, kunnen nu nog bespuitingen worden uitgevoerd die de zetting bevorderen. Zie voor advies het themabericht vruchtzetting.

Daarnaast kunt u het gewas stimuleren door bladvoeding in te zetten. Denk hierbij aan kaliumfosfiet, borium en ureum. Nu er al blad aan de bomen zit kunt u ook starten met mangaan en bitterzout.

Stimuplant Vitaal is een mix van sporenelementen met zeewierextract. Doordat de elementen in chelaatvorm aanwezig zijn, kunnen ze makkelijk door het blad worden opgenomen. De toegevoegde zeewier versterkt deze opname en zorgt er tevens voor dat stress in de boom wordt gereduceerd. Dit kan de vruchtzetting ten goede komen. Ook de kleur van het nog jonge blad wordt door de verschillende voedingselementen gestimuleerd.

Zie voor de verschillende adviezen op het gebied van bladvoeding het eerder verstuurde themabericht bladvoeding.

Ureum 3,00 – 5,00 kg/ha
Powerleaf Borium 0,50 – 1,00 ltr/ha
Stimuplant Vitaal 1,00 ltr/ha

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.