14 mei 2019

Tarwe – ziektedruk en bemesting

Momenteel is er op een aantal percelen tarwe door de “droge” weersomstandigheden meer meeldauw onderin het gewas te zien dan normaal. De meeste graanfungiciden hebben onvoldoende werking op meeldauw. Controleer uw gewas en indien de meeldauw op de bladeren onderin aanwezig is, voer dan een bespuiting uit. Porthus is een ras wat gevoelig is op meeldauw maar ook in andere rassen is meeldauw te vinden. Advies:

Nissodium 0,50 ltr/ha

Bladbemesting met Powerleaf Stikstof Plus

Bij een bladbemesting wordt een kleinere hoeveelheid stikstof uiterst efficiënt door de plant benut. Hierdoor kunt u stikstofruimte besparen voor andere toepassingen op uw bedrijf. Een ander voordeel van een bladbemesting is de perfecte verdeling over het gewas. De bladbemesting kan gecombineerd worden met een fungicidetoepassing, waardoor een keer extra door het gewas rijden niet nodig is.
Voor de stiktofoverbemesting in granen is Powerleaf Stikstof Plus ontwikkeld. Deze bladmeststof bevat verschillende stikstofvormen, waardoor een snelle en veilige opname gegarandeerd is. Verder bevat deze meststof magnesium en zwavel. Deze elementen zijn bij het vormen en vullen van de aar erg belangrijk en daarom bijzonder geschikt om via het vlagblad aan het gewas te geven. Aminozuren in de formulering zorgen voor een verbeterde opname van de elementen en voor extra complete bouwstenen voor de plant. Hiermee kan een plant met minder energie toch snel cellen aanmaken voor een mooie volle aar. Advies:

Powerleaf Stikstof Plus 20 ltr/ha

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.