10 september 2019

Geslaagde aanplant: de kracht van combinatie

De zomer is voorbij en de temperatuur gaat langzaam dalen. Dit wil zeggen dat het nieuwe plantseizoen eraan komt. Bij nieuwe aanplant is de samenstelling en kwaliteit van de bodem van groot belang om een mooi resultaat te krijgen. In veel gevallen wordt er wel iets bij aanplant gebruikt maar wordt er geen bewuste keuze gemaakt op basis van feiten.

Bij DCM zijn er veel proeven gedaan met producten voor aanleg. Uit deze proeven en uit de praktijk is gebleken dat de combinatie van DCM VIVIMUS® en DCM ACTIVATOR leidt tot mooie resultaten. Denk hierbij aan:

  • Minder uitval
  • Visueel aantrekkelijke planten
  • Minder onkruiddruk
  • Weerbare planten

DCM VIVIMUS® is het product dat met name de bodemstructuur verbeterd, het vochtregulerend vermogen verbeterd en het bodemleven activeert. DCM ACTIVATOR is de voorraadmeststof die door de bodem gewerkt wordt. Deze voorraadmeststof kan ook in de winter doorgewerkt worden omdat deze niet uitspoelt en dus beschikbaar is voor de plant wanneer de plant dit nodig heeft.

Kortom, om de bodem in optimale staat te brengen voor de nieuwe aanplant zorgt deze combinatie voor een goede structuur, voldoende bodemleven, voldoende voeding en sporenelementen.

DCM ACTIVATOR is de nieuwe naam voor DCM Bodemaktivator. Het is dezelfde voorraadmeststof maar nu in MINIGRAN®, daardoor een perfecte verdeling, beter strooibaar en constantere vrijgave van grondstoffen.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.