10 september 2019

Laatste strooibeurt gazons

De gazons adviseren we voor de winter nog af te harden met Humuforte FP3 (NPK 5-3-16+3MgO), DCM Mix 6 (NPK 6-3-18 +3 MgO) of Nutri-Najaar van Ecostyle.

Wanneer u ook de mogelijkheid heeft om zuurstof in de bodem te brengen voor de winter, dan adviseren wij dat altijd te doen.

Mosbestrijding op gazons
Op gazons met mosvorming is het raadzaam om 5,00 kg/are Humuforte Strong & Protect (NPK 6-4-20+3MgO) of DCM Gazon Pur (NPK 8-4-20 +3 MgO) te strooien. Deze meststoffen bevatten naast de effectieve mosdoder een geringe hoeveelheid stikstof en magnesium. Het kali percentage is 20% en dat zorgt voor een donkergroene kleur en afharding van de plant.

September is bij uitstek een zaaimaand. Deze maand is zeer geschikt om uw gazon een opknapbeurt te geven voor de winterperiode. Dit kunt u doen door de gazons te verticuteren (hiermee scheppen we ruimte voor het doorzaaimengsel) en door te zaaien met een mengsel van voldoende Engels raaigras voor een snelle vestiging. U kunt dan gebruik maken van Recover 2 met Headstart (Advanta) of Sportivo (DSV zaden).

Bij grote oneffenheden kunt u gebruik maken van fijne dressgrond. Dit is los of in bigbags verkrijgbaar.

Deze werkzaamheden kunt u nog verantwoord uitvoeren tot eind oktober. In het najaar is namelijk de bodemtemperatuur nog hoog genoeg en de onkruiddruk is aanmerkelijk lager dan in het voorjaar. Werk echter onder droge omstandigheden om geen structuurschade te creëren.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.