25 maart 2020

Effect coronavirus op kennisbijeenkomsten en verlenging spuitlicentie

De preventieve maatregelen vanuit de overheid volgen elkaar in snel tempo op. Vanuit Bureau Erkenningen is er daarom het volgende besloten:

Kennisbijeenkomsten gewasbescherming (inclusief knaagdierbeheersing en mollen/woelratten) kunnen tot 1 juni a.s. geen doorgang vinden. Alle geplande bijeenkomsten worden daarom geannuleerd. Hoe er precies omgegaan wordt met licenties die in de periode tot 1 juni vervallen, is nu nog niet bekend. Wel is bekend dat de ministeries in overleg zijn om dit vraagstuk op te lossen.

TerraNext biedt de mogelijkheid om een online kennisbijeenkomst te volgen met het thema Teelt of Veiligheid & Techniek. Bekijk hier de mogelijkheden.

Wij adviseren u om uw licentie knaagdierbeheersing (KBA) los te laten koppelen van uw licentie gewasbescherming, zodat u niet het risico loopt dat uw gehele licentie verloopt en u opnieuw examen moet doen. Het ontkoppelen kan via www.erkenningen.nl. Neem hiervoor de volgende stappen: login op www.erkenningen.nl > ga naar het tabblad “LICENTIE” > ga naar de regel “ONTKOPPELEN KBA LICENTIE” > volg de aanwijzingen op het scherm.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.