14 mei 2020

De eerste snede gemaaid. En nu?

“Op dit moment zijn we druk bezig of net klaar met de eerste snede, wat gaan we voor de tweede snede bemesten?” Deze vraag krijgen wij geregeld en ons antwoord is dan: een meststof, die een hoge N-benutting geeft.

Afgelopen week kwam het bericht van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit naar buiten met de regels voor ruw eiwit in diervoer. Het ruweiwitgehalte (RE-gehalte) in aangekocht krachtvoer voor melkvee wordt gemaximeerd. Dit geldt niet voor gras, de graskuil, maïs, hooi, stro, bietenloof, voederbieten, bierbostel, tarwegistconcentraat en kunstmelkpoeder voor het opfokken van kalveren.

Het wordt dus erg belangrijk om niet alleen eiwit in het gras te krijgen maar ook de volledigheid van het eiwit te verbeteren en optimaal te benutten in het dier. Door bemesten met Powerbasic Bravo kunnen wij dit realiseren met gebruik van het zelfregulerend vermogen van de natuur. Dit zorgt namelijk voor de juiste balans en opname van elementen door de plant. De manier van aanwenden met de veldspuit zorgt er vervolgens voor dat er niks verloren gaat en alles nauwkeurig op de juiste plek terechtkomt.

 

Voordelen Powerbasic Bravo

– Optimale benutting stikstof

– Betere DVE/OEB verhouding

– Perfect strooi/spuitbeeld

– Gunstig voor uw carbon footprint (CO2)

 

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.