24 juni 2020

Einde coulanceregeling spuitlicentie

Tijdens de gedeeltelijke lockdown was het niet mogelijk om fysieke kennisbijeenkomsten te organiseren. Om problemen bij houders van een vakbekwaamheidsbewijs te voorkomen is er daarvoor een coulanceregeling opgezet die er op neerkomt dat verlopen pasjes in deze periode toch geldig blijven. Nu het weer mogelijk is kennisbijeenkomsten te organiseren is ook duidelijk hoe de coulanceregeling gaat uitwerken.

De coulanceregeling geldt voor alle licenties (vakbekwaamheidsbewijzen) gewasbescherming (UG, BG, AG en DB) en biociden (M&W, KBA en KBA-GB), met een einddatum 16 maart 2020 tot en met 31 december 2020.

U krijgt tot 1 januari 2021 de tijd om de ontbrekende kennisbijeenkomsten alsnog te volgen. Wanneer er voldoende kennisbijeenkomsten zijn gevolgd, wordt de licentie verlengd met ingang van de (oorspronkelijke) vervaldatum. Voor licenties met een vervaldatum buiten de genoemde periode geldt de coulance regeling niet.

Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.