14 oktober 2020

Bodemverbetering – Plantseizoen 2020-2021

Ondanks het zeer wisselende weer, gaat het volgende plantseizoen weer van start. Goede bodemomstandigheden zijn essentieel. Hierover moet u van te voren goed nadenken. Aandacht voor de bodem is belangrijk om uitval (inboet) zoveel mogelijk te voorkomen en om een gezonde groei van de plant te creëren. Bij de aanplant van bomen, hagen, vaste planten en heesters is het gebruik van bodemverbeteraars en bodemleven noodzakelijk.

 

Bodemverbeteraars Humuforte Ferticure beplantingsaarde en DCM Vivimus

Bovenstaande producten zijn bodemverbeteraars met een belangrijk deel aan organische stof en een vijftal langzaam verterende elementen. Dit maakt deze producten geschikt voor een duurzame aanplant van bomen, heesters en vaste planten. Ook bevatten deze producten wortelschimmels oftewel mycorrhiza. De wortels van een plant leven samen met schimmels, waarbij beide organismen van elkaar profiteren. Dit noemen we symbiose. De schimmel groeit beter doordat deze profiteert van de voedingsstoffen die de plant maakt, zoals suikers.

De plant profiteert op zijn beurt van de schimmel, doordat deze met zijn wijdvertakt stelsel van schimmeldraden een groter contact heeft met de bodemdeeltjes. Op deze manier kan de wortel meer water en voedingselementen opnemen. De plant zal hierdoor weerbaarder worden tegen virussen, bacteriën en ongewenste bodemschimmels.

Verpakking Ferticure beplantingsaarde: naast de vertrouwde 40 en 70 ltr zakken kunt u dit product ook in bigbag of bulk bestellen (prijs op aanvraag).

Verpakking DCM Vivimus: naast de vertrouwde 40 en 60 ltr zakken kunt u dit product ook in bigbag of bulk bestellen (prijs op aanvraag).

Van ECOstyle hebben we altijd Terra-Actif in 70 liter verpakkingen op voorraad.

 

Assortiment Humuforte

Nieuwsgierig naar ons assortiment zakgoed (bodemverbeteraars, potgronden en bodembedekkers)? Bekijk dan ons complete assortiment van Humuforte.

Ook hebben we een totaal vernieuwde folder voor u beschikbaar. Vraag ernaar bij uw adviseur.

 

Bodemactivator Biovin

Naast Ferticure beplantingsaarde boeken we goede resultaten met de biologische bodemverbeteraar Biovin. De organische basis van Biovin bestaat uit de restanten die overblijven na het persen van druiven. Biovin stimuleert de ontwikkeling en symbiose van mycorrhiza, plantgezondheid en groei. We gebruiken het zowel bij aanplant als bij onderhoud van gewassen. Wilt u het product uit proberen? Vraag dan bij onze adviseurs naar de monsterzakjes.

Verpakking Biovin: te verkrijgen in 20 kg zakken en in big bags van 600 kg.