14 oktober 2020

Laatste bemestingsronde borders

Nadat we de borders en gazons de laatste bemestingsronde gegeven hebben met DCM Mix 6 of Humuforte FP3, kunnen we voor de winter nog 1 keer bemesten met DCM Solafida. Na alle neerslag die gevallen is, zijn de voedingselementen deels uitgespoeld. Om de beplanting en gazons af te harden voor de winter bemesten we met DCM Solafida. DCM Solafida bestaat uit plantaardige kalium, kalk en magnesium van natuurlijke oorsprong.

  • Kalium is nodig voor het afharden van de plantcellen om zo in de winter sterkere planten te krijgen die beter bestand zijn tegen ziekten/schimmels.
  • Kalk zorgt voor een kruimelige bodemstructuur waardoor de worteling gestimuleerd wordt en het compenseert de jaarlijkse verzuring van de grond en zorgt ervoor dat andere voedingselementen beter worden opgenomen.
  • Magnesium zorgt ervoor dat we de donker groene kleur behouden van het gewas tijdens de winterperiode.

DCM Solafida vervangt de kalkgift in het najaar of het voorjaar. DCM Solafida bevat ook sporenelementen en verhoogt de bodemvruchtbaarheid. Solafida is verkrijgbaar in 25 kg zakken of in bigbags van 600 kg. Strooiadvies: 5 kg per 100 m².

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.