18 november 2020

DrainTalent

Op de trainingsvelden van Sparta zijn we het afgelopen jaar nauw betrokken geweest bij het project DrainTalent. De DrainTalent is een duurzaam systeem dat een complete oplossing biedt voor de uitdagingen die er liggen bij het beheren van een voetbalveld.

 

De uitgebreide functionaliteit van de DrainTalent kan volautomatisch, ondergronds de water- en luchthuishouding reguleren met digitale precisie. Het systeem meet temperatuur, neerslag en luchtvochtigheid. Het bijzondere van het systeem is, dat het water onttrekt uit de bodem na flinke regenval. In droge periode kan er middels dit systeem water en uiteraard ook voedingsstoffen worden geven. Hierdoor worden de gebruiksintensiteit en graskwaliteit verhoogd, wordt het risico op afgelasten sterk verminderd en behoort verdroging tot het verleden.

 

Traditioneel sproeien is niet meer nodig! Bekijk het filmpje voor meer uitleg over dit mooie project.