Spruitkoolbijeenkomst

Wij nodigen u van harte uit voor de Gewasbeschermingsavond Spruiten op maandag 1 maart 2021. Een fysieke bijeenkomst kan helaas niet plaatsvinden, maar dat neemt niet weg dat er een aantal actuele ontwikkelingen zijn op het gebied van gewasbescherming in de spruitenteelt. Deze delen we graag met u via een digitale bijeenkomst. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Vollegrondsgroente.net, Agrifirm en CZAV.

Programma

20:00 uur Opening U. Stoll
20:05 uur Welkom en achtergrond C. Kleijwegt
20:15 uur Actualiteiten P.Goorden
20:30 uur Achtergrond advies E. Noordermeer
Luizen, Koolmot, trips en koolvlieg objecten
20:45 uur Achtergrond advies C. van der Maarl
Koolwittevlieg en schimmels
21:00 uur Achtergrond advies J. van den Heuvel
Plantbehandeling en slakken
21:15 uur Vragen
21:30 uur Einde

 

Tijdens de digitale bijeenkomst worden de adviezen, achtergronden en bijbehorende grafieken en tabellen getoond. De adviseurs lichten de resultaten toe. Vragen kunnen gesteld worden via de Chatfunctie. De vragen worden in de afsluitende sessie beantwoord in een forumsessie.

Aanmelden

Aanmelden kan via gbmspruiten@vollegrondsgroente.net. Na aanmelding ontvangt u een link met de uitnodiging en uitleg voor de vergadering.

 

Onlangs zijn aan de deelnemers van het spruiten-collectief alle resultaten van de onderzoeken op het spruitenplatform uitgelegd. Deze resultaten zijn ook beschikbaar voor de telers die zich als nog aanmelden voor het spruiten-collectief. Besef dat de onderzoeken op het spruitenplatform afgelopen vijf jaar een aantal nieuwe inzichten heeft gecreëerd: pyrethroïde vrij telen, toepassing van groene middelen en een platform voor onderzoek naar natuurlijke vijanden.

Aanmelden kan nog steeds op aanmelden@spruiten-collectief.nl.

mrt

1

Tijd : 20:00 - 21:30 uur
Locatie : Digitaal