02 juni 2021

Aardappelen – LDS bespuiting na opkomst

Op veel percelen hebben de bodemherbiciden na het frezen goed gewerkt en is er weinig onkruid te vinden. Op enkele percelen zal nog wat gecorrigeerd moeten worden met een LDS bespuiting. Veelal is het wortelonkruid zoals haagwinde en akkermelkdistel. Advies Sencor tolerante rassen:

Sencor  0,10 ltr/ha +
Basagran  0,25 ltr/ha +
Designer 0,14 ltr/ha 
Advies niet Sencor tolerante rassen:
Basagran  0,25 ltr/ha +
Titus  40 gr/ha +
Designer  0,14 ltr/ha

Tot opkomst kunt u aan deze combinaties Boxer 0,50- 1,00 ltr/ha toevoegen. Eventueel kunt u er nog Powerleaf Mangaan plus 1,00 ltr/ha aan toevoegen.

Let op voor zowel Sencor als Basagran geldt dat niet alle rassen tolerant zijn. Basagran pakt heftiger aan bij zonnig weer. Sencor pakt heftiger aan bij vochtige omstandigheden en donker weer. Titus altijd met Designer 0,14 ltr/ha of Promotor 0,30 ltr/ha toepassen.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.