10 juni 2021

Biofruitura

Een goed biologisch evenwicht in de boomgaard is belangrijk om problemen met bijvoorbeeld fruitspint in appel en perenbladvlo in peer zoveel mogelijk te voorkomen. Steeds meer telers zijn bezig met het stimuleren van de natuurlijke vijanden in de percelen. Voorbeelden hiervan zijn het lang laten van het gras, inzaaien van bloemenstroken, creëren van schuilplaatsen, enz. Om in een korte tijd op dit gebied nog grotere stappen te kunnen zetten is het mogelijk om doormiddel van de Biofruitura op een eenvoudige manier natuurlijke vijanden in de boomgaard uit te zetten. Op deze manier kan het opbouwen van de populatie natuurlijk vijanden flink worden versneld.

Hét moment voor inzet van biologische bestrijders

Deze periode is uitermate geschikt om hier aandacht aan te besteden. Concreet kunt u hierbij denken aan het verspreiden van roofmijten als natuurlijke vijanden tegen fruitspint en roofwantsen tegen de perenbladvlo. Voor zowel de Biofruitura als de te verspreiden roofmijten en roofwantsen kunt u bij ons terecht. Op deze pagina vindt u informatie over de Biofruitura en de mogelijkheden om deze in te zetten op uw bedrijf.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.