06 oktober 2021

Laatste strooibeurt gazons

De gazons adviseren we voor de winter nog af te harden met Humuforte FP3 (NPK 5-3-16+3MgO) of DCM Mix 6 (NPK 6-3-18 +3 MgO). Kalium regelt de waterhuishouding en zorgt voor de stevigheid en is nodig om een voldoende afgehard gewas te krijgen. Kalium is vaak een ondergewaardeerd element maar juist van groot belang.

Wanneer u ook de mogelijkheid heeft om zuurstof in de bodem te brengen voor de winter, dan adviseren wij dat altijd te doen. Gazons die slecht in hun cultuurgras staan kunnen worden doorgezaaid met Recover 2 Tetra (Advanta) of Sportivo (DSV zaden).

Deze werkzaamheden kunt u nog verantwoord uitvoeren tot eind oktober. In het najaar is namelijk de bodemtemperatuur nog hoog genoeg en de onkruiddruk is aanmerkelijk lager dan in het voorjaar. Werk echter onder droge omstandigheden om geen structuurschade te creëren.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.