Fruitteelt Webinar Bodem en Bemesting

Met het juiste recept naar een hoge productie en fruit van topkwaliteit!

Een goed bodemleven, het toedienen van meststoffen in de juiste verhouding en het toepassen van biostimulanten op momenten van abiotische stress zijn belangrijke factoren. Ze dragen bij aan een hoge productie en fruit van perfecte kwaliteit. In dit webinar geven wij u handvatten op dit gebied zodat u hier komend seizoen mee aan de slag kunt.

Datum: 08-02-2022

Tijd: 19:30-20:30 uur

Inschrijven
U kunt zich inschrijven voor dit webinar. Een dag voor de bijeenkomst ontvangt u per email een link om digitaal deel te nemen.

Aanmelden webinar Fruitteelt 2022

Naam
Ik neem deel aan:

 

Meekijken

U kunt hier meekijken met het webinar.

 

Bodemleven – Rens de Bruijckere
De rol van het bodem leven wordt nog regelmatig onderschat. Een goed bodemleven heeft een grote invloed op de opneembaarheid van nutriënten en het afbreken van organische stof zoals bijvoorbeeld afgevallen blad. Bodemspecialist Rens de Bruijckere vertelt over de rol van het bodemleven en hoe u dit kunt stimuleren.

Resultaten onderzoeksprogramma – Frans Eerland
Vanuit ons onderzoeksprogramma zijn er het afgelopen seizoen resultaten geboekt waardoor u als teler de kwaliteit van uw fruit nóg verder kunt verbeteren. Frans Eerland vertelt in zijn presentatie over de unieke eigenschappen van Silicium en hoe deze nog beter kunnen worden benut. Ook deelt hij de resultaten van de proeven tegen neusrot in peer.

Fertigatie – Martin Tolhoek
Een optimale bemesting geeft een gezond en vitaal gewas. Dit betekent dat er altijd gestreefd moet worden naar een optimale verhouding tussen de verschillende nutriënten. Door gebruik te maken van fertigatie kunt u nog beter sturen op een gezond en vitaal gewas. Martin Tolhoek gaat in op de vraag hoe fertigatie ook in een seizoen met voldoende neerslag kan worden ingezet.

Volg ook ons webinar gewasbescherming op 24 februari 2022: ‘Onderweg naar een groene fruitteelt’

Dit webinar telt niet mee voor de licentieverlenging.

feb

8

Tijd : 19:30 - 20:30 uur
Locatie : Online