20 januari 2022

Subsidiemogelijkheden Precisieteelt Plus

Van 20 december 2021 tot en met 14 februari 2022 is subsidie beschikbaar vanuit het Economisch Herstelfonds (EHF) “Investeren in groen-economisch herstel”. Met deze subsidie kunt u uw landbouwbedrijf voorbereiden op de toekomst en een start maken met plaatsspecifiek meten van gewasgroei en opbrengst, precisiebemesting, precisie gewasbescherming en variabel zaaien en poten. Precisieteelt Plus helpt u met ons PT+ Online platform graag om uw investeringen van de juiste taakkaarten te voorzien.

De volgende Precisieteelt Plus gerelateerde investeringen komen in aanmerking voor subsidie met de bijbehorende milieuwinst-punten (zie volledige lijst op https://www.rvo.nl/sites/default/files/2021/12/Lijst_met_investeringen-Investeren_in_groen-economisch_herstel.pdf)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spelregels

Alle aanvragen die op tijd binnenkomen, krijgen punten toegekend op basis van de investering en worden daarop van hoog naar laag gerangschikt. Deze punten zijn gebaseerd op de milieuwinst. Het aantal punten staat vermeld op de investeringslijsten. Wordt het budget overschreden, dan wordt er geloot onder de groep aanvragen die leidt tot de overschrijding. Meer informatie is te vinden op: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/subsidie-groen-economisch-herstel-landbouw/investeren

Let wel: u mag nog geen investeringsverplichtingen aangaan vóórdat u de subsidie hebt aangevraagd.

 

Investeringsbedrag

Voor de subsidieregeling Investeren in groen-economisch herstel komt een bedrag beschikbaar van ruim 35 miljoen euro. U kunt subsidie ontvangen voor 60 procent van uw investeringsbedrag. Het subsidiebedrag bedraagt minimaal 25.000 euro en maximaal 150.000 euro. Dit betekent dat investeringskosten minimaal 41.667 euro moeten bedragen. Jonge landbouwers kunnen bovenop de 60 procent subsidie nog eens 15 procent extra subsidie krijgen.