Aardappeldemodag

Van Iperen, de specialist voor uw aardappelteelt

Van Iperen heeft al veel innovaties in de aardappelteelt succesvol in gang gezet. Onder andere rijenbemesting met startfosfaten, bladbemesting en biostimulanten. In de transitie naar minder chemische middelen blijven we innoveren. In de teelt gaan precisielandbouw en fertigatie daarbij helpen en na de oogst is de nieuwe manier van kiemremming daar een mooi voorbeeld van. In onze stand (118) worden verschillende presentaties gegeven over deze onderwerpen.

 

11:00 uur Precisieteelt Plus; In de juiste maat het beste resultaat

Het Precisieteelt Plus concept is al een aantal jaren dé aangewezen tool om in de aardappelteelt in te spelen op variatie in de bodem. Wilt u ook graag een uniforme maat met daarbij in tonnen ook een goed resultaat? Kom naar de stand en ontdek onze aanpak.

13:00 uur Fertigatie; Water en voeding, de druppel naar succes

Door onze kennis uit de sectoren tuinbouw, akkerbouw en fruitteelt te bundelen, is vijf jaar geleden een opstart gemaakt met fertigatie in de akkerbouw. Op het proefveld van de Aardappeldemodag ligt een proef met fertigatie in aardappelen, onze bemestingsspecialisten nemen u mee in de het doseren van water en meststoffen via druppelslangen en het resultaat daarvan.

15:00 uur Kiemremming; ons specialisme geeft rust

Na het wegvallen van Chloor IPC moest er snel geschakeld worden. Nieuwe producten zijn uitgetest en met goede begeleiding succesvol ingezet. Onze bewaarspecialisten en het zeer vakkundig uitvoeren van de kiemremming zijn de basis van het succes. Dit geeft rust in de bewaring en rust bij de teler. Ontdek onze aanpak in de stand.

 

Registeren verplicht

Bezoekers moeten zich bij bezoek aan de Aardappeldemodag vooraf registreren. Via deze link  kunt u een entreeticket aanvragen. U kunt dan meteen aangeven welke lezing(en) u wilt volgen.

Wij zien u graag in stand 118!

aug

31

Tijd : 10:00 - 19:00 uur
Locatie : PPO Westmaas, Groeneweg 3, Westmaas