03 juli 2024

Thesis BV is voornemens om de ‘Agro Science’ bedrijven van de Wesemael Group over te nemen

Thesis BV (het moederbedrijf van onder andere Van Iperen BV) is voornemens om met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 de ‘Agro Science’ bedrijven AgroBuren BV, R. van Wesemael BV en WPA-Robertus Zeker & Vast BV over te nemen van de Wesemael Group. Na goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument & Markt) blijven deze bedrijven als zelfstandige entiteiten met eigen naam onder Thesis functioneren. De ‘Plant Support’, ‘Automotive’ en ‘Investments’ bedrijven onder de Wesemael Group zijn geen onderdeel van de transactie. Op dit moment bevat Thesis de bedrijven Van Iperen BV, Van Iperen International BV, Transterminal Dordrecht BV en Euroliquids BV.

Zowel Thesis als Wesemael ‘Agro Science’ spelen een belangrijke rol in het adviseren en het leveren van producten voor het voeden, versterken en beschermen van de gewassen van hun klanten in de agrarische sector. Daarnaast zijn het familiebedrijven met betrokken en kundige medewerkers. Qua geografische dekking vullen de Wesemael ‘Agro Science’ bedrijven en de Thesis organisatie elkaar goed aan. Wesemael ‘Agro Science’ heeft vestigingen in Apeldoorn, Biddinghuizen, Dedemsvaart, Hulst, Opheusden, Schagerbrug, Tiel, Warffum, Westerbork en Winschoten. Bij de Wesemael ‘Agro Science’ bedrijven werken op dit moment circa 100 medewerkers.

Deze overname biedt kansen voor verdere samenwerking tussen de betrokken bedrijven en geeft de medewerkers nieuwe mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Investeringen in onderzoek, kennis en technologie in bijvoorbeeld precisielandbouw en fertigatie worden toegankelijk voor de klanten van alle bij de transactie betrokken bedrijven. Datzelfde geldt voor de investeringen in digitalisering en duurzaamheid. Daarnaast kunnen de bedrijven hun logistiek en transport verder optimaliseren.

Zowel de klanten van Thesis als de klanten van de Wesemael ‘Agro Science’ bedrijven zijn hiermee verzekerd van een toekomstgerichte partner, die hen met kennis en een uitgebreid assortiment kan begeleiden in een duurzame teelt!

Voor meer informatie en het volledige persbericht verwijzen wij u graag naar de pdf in de bijlage van dit bericht.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Heeft u vragen, dan kunt u terecht bij uw adviseur.