Een goede gras- of maïskuil

U bent hier: Home > Veehouderij > Een goede gras- of maïskuil


Van Iperen begrijpt het belang van in- en uitkuilmanagement. Het is belangrijk de kwaliteit van uw gras of maïs in de kuil op peil te houden. Om meer melk te kunnen leveren op een rendabele manier is het belangrijk zelf meer melk uit gezond ruwvoer te halen. Goed in- en uitkuilmanagement speelt daarbij een belangrijke rol.

Houd uw kuilgras fris en smakelijk

Bij ons vindt u een middelenpakket met de juiste stoffen om de kwaliteit van uw kuilgras op peil te houden. De juiste bacteriën en dosering zijn belangrijk voor het succes van een inkuilmiddel. Het begint bij de kwaliteit van de bacteriën. Deze moeten onder alle omstandigheden hun werk doen. Onze Lalsil producten zorgen daarvoor.

Bekijk ons assortiment inkuilmiddelen

Bekijk de folder over inkuilmanagement gras

Een goede snijmaïskuil

Ons product Lalsil Fresh is voorzien van HC-technologie waardoor u met weinig middel veel ruwvoer kunt behandelen. Met dit product zorgt u voor een goed geconserveerde kuil, minder kans op broei en schimmelvorming, behoud van de voederwaarde en smaak. Kortom, meer melk uit uw snijmaïs.

Bekijk ons assortiment inkuilmiddelen

Bekijk de folder over inkuilmanagement maïs

Hoe kom ik tot een goede kuil en waar moet u op letten?

 

Sectormanager Veehouderij Wim Jaspers geeft zijn visie op in- en uitkuilmanagement:

Uitkuilmanagement

Als u gaat uitkuilen, is het verstandig om in de winter een voersnelheid tot 1,5 meter per week aan te houden. In de zomer raden wij een voersnelheid tot 2 meter per week aan. Let erop dat het snijvlak glad is en verwijder voerresten.

Topkuilevenement

 Van Iperen wil dat veehouders zich bewust worden van het belang van optimale ruwvoerproductie. Daarom zijn wij sinds 2015 partner van Topkuil. Topkuil is een zoektocht naar de beste voorjaarskuil van Nederland en een initiatief van Agrio Uitgeverij. Lees alles over dit evenement op de website van Topkuil

Grootste praktijkonderzoek inkuilmanagement en -middelen

In samenwerking met Lallemand, Groeikracht en Van Iperen hebben twee stagiaires inkuilmanagement en inkuilmiddelen onderzocht. Aan het onderzoek werkten 26 veehouders en 4 loonwerkers mee. De stagiaires onderzochten de invloed van het inkuilmiddel Lalsil Combo op kuilen ten opzichte van kuilen zonder inkuilmiddel of een ander inkuilmiddel. Daarnaast keken zij naar managementfactoren zoals de dichtheid van een kuil en de invloed daarvan op de kwaliteit van de kuil.

Lees de resultaten van het onderzoek inkuilmanagement