Vergroenen en Tuinbouw

U bent hier: Home > Vergroenen en Tuinbouw

Binnen van Iperen en de sector tuinbouw zijn we voortdurend bezig met vergroenen. Op het gebied van onder andere geïntegreerde gewasbescherming, verpakkingen, vloeibare meststoffen, logistiek en ICT.

Bij het beschermen van gewassen in de sier- en groenteteelt worden, in de systeemaanpak, steeds meer ‘groene’ middelen en biologische beschermers ingezet. Bovendien zijn we als groeispecialist steeds pro-actiever bezig met teeltproblemen en oplossingen, waardoor we in toenemende mate kunnen voorkomen in plaats van genezen.

Het gebruik van vloeibare meststoffen heeft veel voordelen. Door ons rekenprogramma zijn ze zeer nauwkeurig te doseren, waardoor ze optimaal kunnen worden ingezet in de teelt. Nog meer duurzame voordelen zijn: geen residu, een zeer laag natrium gehalte, geen afval van verpakkingen, schone en veilige meststoffen ruimte en geen opslagruimte.

Onze logistieke processen worden continu verbeterd en aangescherpt om te kunnen leveren bij onze klanten. Duurzaamheid staat daarbij natuurlijk centraal.

Door de niveaumeting van onze vloeibare meststoffen bijvoorbeeld verloopt het leveren bij de klanten automatisch. Dat is wel zo handig en voorkomt onnodig transport.

Diverse processen worden ondersteund met ICT- toepassingen zoals de Mijn Iperen web-omgeving en de app. Scouten, Monitoren, het bestellen van middelen, alles kan worden geregeld via de efficiënte Mijn Iperen omgeving.

Verpakkingen

Voor een aantal van onze sierteeltklanten verzorgen wij de verpakkingen van de bloemen en planten. Dat doen we al jaren. Meer en meer vraagt de markt om duurzame oplossingen. En daar werken we hard aan. Samen met partners als Floramedia.

Onze specialist verpakkingen Gerard Bok sprak met vakblad Bloemisterij over onze visie op de verpakkingen voor de toekomst. Het artikel is te lezen in de Bloemisterij van 7 september, special verpakkingen.

Ook in KAS magazine nr 3 2018, die op 13 september uitkomt, geven we aandacht aan het onderwerp. Samen met Floramedia vertelt Van Iperen over duurzaam ondernemen en verpakkingen.