Tuinbouw | Tuinbouw Nieuws | 30-11-2020

Bekijk nieuwsbrief online | Print

Video: waterkwaliteit in de teelt van Phalaenopsis

Henk Brakels ondersteunt Johan Booster van Van Geel orchideeën bij het optimaliseren van de waterkwaliteit. Hij brengt de waterstromen in kaart en meet de kwaliteit. Door het toedienen van gestabiliseerde waterstofperoxide blijft de waterkwaliteit op orde en draagt deze bij aan de teelt van  weerbare planten.

https://youtu.be/8kwoMljsWYA

Volumemeting op IBC's voor optimale voorraadbeheersing

Een goede waterkwaliteit is belangrijk voor een gezond gewas. Het gebruiken van gestabiliseerde waterstofperoxide zoals Hydrocare is van groot belang bij die goede waterkwaliteit. Regelmatig gebruik van gestabiliseerde waterstofperoxide zorgt ervoor dat uw leidingen en druppelaars vrij blijven van verstoppingen en het water vrij blijft van ziektekiemen.

Met elkaar streven we naar een efficiënt en duurzaam gebruik van Hydrocare. Vanwege de veiligheid en duurzaamheid hebben wij gekozen voor de dubbelwandige Varibox. Met de geïntegreerde lekbak voldoet u ook aan de gestelde wet-en regelgeving voor het opslaan en gebruiken van producten gebaseerd op waterstofperoxide. Daarnaast beschikt de varibox over snelkoppelingen waardoor het aansluiten snel en simpel is. Door de dubbelwandige box kan het volume niet direct ingezien worden en daarom maakt van Iperen gebruik van een nieuwe techniek; volumemeting van Staal Instruments. Dit biedt een aantal voordelen:

Betrouwbare niveaumeting
Op basis van radar technology introduceert Van Iperen deze techniek op onze Variboxen Hydrocare. Deze techniek biedt een nauwkeurige en kosteneffectieve bewakingsoplossing voor doseerprocessen. De radar levert dagelijks niveaumetingen waar u op kunt vertrouwen.

Altijd & Overal verbonden
Met de geïntegreerde connectiviteit bent u altijd verbonden. Samen met de lange batterij levensduur en snelle installatie, is de radar nu toepasbaar en winstgevend in elk doseer- en voorraad beheersproces.

Grip op uw doseerproces
Met het online cloudplatform zijn nauwkeurige metingen beschikbaar voor geautoriseerde gebruikers. Voorraden en pompen kunnen in real-time worden gevolgd met alerts, analyses, planning en rapportages.

 

Volume meting voor Variboxen 
Door het toepassen van Staal’s level radar kunt u nu probleemloos en contactloos het volume meten. Verzegelde Variboxen kunnen gesloten blijven ten behoeve van de veiligheid.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden neem dan contact op met uw waterspecialist.

 

Biologie bestellingen december en januari

Graag informeren wij u over de volgende afwijkende bestel- en/of leverdagen in de komende periode.

Week 52

Voor uitlevering maandag 21 december t/m donderdag 24 december gelden de reguliere bestelmomenten.
Vrijdag 25 december vervalt de uitlevering i.v.m. Kerst

Week 53

Maandag 28 december vervalt de uitlevering.
Dinsdag 29 december vervalt de uitlevering. Het afhalen van biologie is op aanvraag mogelijk.
Voor uitlevering woensdag 30 december uiterlijk bestellen op: donderdag 24 december 09:45u.
Voor uitlevering donderdag 31 december uiterlijk bestellen op: maandag 28 december 09:45u.
Vrijdag 1 januari vervalt de uitlevering i.v.m. Nieuwjaarsdag

Week 01

Maandag 4 januari vervalt de uitlevering.
Dinsdag 5 januari vervalt de uitlevering. Het afhalen van biologie is op aanvraag mogelijk.
Voor uitlevering woensdag 6 januari t/m vrijdag 8 januari gelden weer de reguliere bestel- momenten.

In alle gevallen geldt; graag 1 week van tevoren bestellen om onverwachte tekorten te voorkomen.

Herhaalbestellingen

Leveringen die normaliter op één van bovengenoemde dagen wekelijks automatisch ‘herhaald’ worden, komen te vervallen. In uw account worden de betreffende data ook niet genoemd. Mocht u deze levering op een andere dag uitgeleverd willen hebben, dan vernemen we dat graag.

Aflevertijden

In verband met het afwijkende bestel- en leverschema rondom bovengenoemde dagen kan de biologie mogelijk eerder of later geleverd worden dan gebruikelijk. In de web- of appomgeving van ‘MijnIperen’ kunt u bij de ‘track and trace’ het tijdvak terugzien waarin de bezorger langs hoopt te komen.
Zijn er aanvullende vragen, of is er iets onduidelijk? We helpen u graag verder via telefoon 0186 – 578886 of via ons e-mailadres biologie@iperen.com.

 

Coulanceregeling en spuitlicentiebijeenkomsten

Wij geven u graag de mogelijkheid om uw spuitlicentie te verlengen tijdens één van onze bijeenkomsten in het eerste kwartaal van 2021. Tijdens deze kennisbijeenkomsten bespreken we met u de actualiteiten en brengen wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Op dit moment zijn wij een interessant programma voor u aan het samenstellen. De bijeenkomsten zullen in januari en februari plaatsvinden en worden gegeven in de vorm van een webinar (online presentatie). Als de situatie het toelaat is er ook gelegenheid om (beperkt) fysiek deel te nemen.

Coulanceregeling

Gezien de COVID-19 situatie is het de afgelopen periode erg lastig geweest om fysieke kennisbijeenkomsten te organiseren. Vanuit Bureau Erkenningen is er daarom een coulanceregeling opgezet die er op neerkomt dat verlopen pasjes toch geldig blijven. De coulanceregeling geldt voor alle licenties (vakbekwaamheidsbewijzen) gewasbescherming (UG, BG, AG en DB) en biociden (M&W, KBA en KBA-GB). In de praktijk betekent dit, dat licenties met een einddatum tussen 16 maart 2020 en 30 april 2021 verlengd kunnen worden tot aan 1 mei, door de ontbrekende kennisbijeenkomsten te volgen. Wanneer er voldoende kennisbijeenkomsten zijn gevolgd, wordt de licentie verlengd met ingang van de (oorspronkelijke) vervaldatum. Voor licenties met een vervaldatum buiten de genoemde periode geldt de coulanceregeling niet. Kijk op www.erkenningen.nl voor meer informatie.

Eind december informeren wij u over de bijeenkomsten en mogelijkheden.



Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij:


NEEM CONTACT OP MET DE BUITENDIENST


www.iperen.com

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

© 2024, alle rechten voorbehouden