Bemesting is de basis voor een gezond gewas

U bent hier: Home > Akkerbouw > Bemesting is de basis voor een gezond gewas


Een sterk en gezond gewas is minder gevoelig voor ziekten. Met een optimale bemesting kunt u dat bereiken, bijvoorbeeld met onze Powerline meststoffen. Wij werken met de 5 J’s, een handig overzicht voor iedere akkerbouwer.

De Juiste plaats

Door de bemesting op juiste plaats aan te brengen, kan de plant de voedingsstoffen makkelijker tot zich nemen. Hierdoor zijn er tijdens de teelt minder mineralen nodig zonder dat de kwantiteit en kwaliteit van het gewas eronder lijden.

De Juiste hoeveelheid 

De hoeveelheid meststoffen is essentieel voor een renderend gewas. Het Powerline meststoffenpakket bevat hoogwaardige meststoffen die de plant op de juiste manier voeden en daardoor efficiënter zijn dan korrelmeststoffen. Dat merkt u in uw portemonnee: u bespaart op bemesting en uw gewas heeft een hogere opbrengst.

Op het Juiste moment

Er zijn veel factoren waar u rekening mee moet houden als u gaat bemesten. Denk aan het gewas, de grondsoort en het weer. Deze factoren helpen u het juiste moment te bepalen om te bemesten. Onze specialisten adviseren u hier graag over.

De Juiste meststoffen

Wij bieden een breed assortiment met verschillende soorten meststoffen. Het meststoffenpakket is verdeeld in drie segmenten: een start-, basis- en bladbemesting. Het pakket bestaat uit vloeibare en vaste meststoffen. Vooral het gebruik van vloeibare kunstmest is de afgelopen jaren toegenomen. Vloeibare kunstmest is op het moderne akkerbouwbedrijf dé manier om efficiënt met mineralen te werken. Door deze aanpak bespaart u op mineralen en creëert u extra ruimte voor de aanvoer van organische meststoffen.

Bemesting met het Juiste advies

Een groeispecialist levert meer dan alleen producten. Daarom leveren wij bemesting mét advies. Onze specialisten zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen in de agrarische sector. Met hun ervaring en kennis van de gewassen en meststoffen begeleiden zij u graag bij de teelt.

Meer weten over bemesting?

Onze specialisten staan voor u klaar! Bekijk al onze bemestingsproducten.