Fruitteelt

U bent hier: Home > Fruitteelt


Fruitteelt vraagt om deskundig advies en onze fruitteeltspecialisten bieden dat. Zij hebben jarenlange ervaring in de fruitteelt en kunnen u alles vertellen over de inzet van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Onze specialisten adviseren u graag bij uw teelt en bespreken persoonlijk met u welke maatregelen u moet nemen om uw fruit te voeden, versterken of beschermen. Samen bekijkt u de situatie op uw perceel om de juiste aanpak te bepalen voor het beste fruit.

Simulatiemodellen

Onze adviezen zijn praktisch en gedegen. Als achtergrond bij de advisering gebruiken we simulatiemodellen (schurftweb) voor o.a. fruitmot en schurft en informatie van 50 weerstations door heel Nederland. Hiermee is het mogelijk de druk van de belangrijkste ziekten en plagen te bepalen per regio en kunnen we een gericht advies voor uw bedrijf geven.

De modellen kunt u zelf ook bekijken via Mijn Iperen.

Fruit Nieuws

Onze digitale nieuwsbrieven voorzien u van actueel teeltnieuws, tips en adviezen, waarmee u nog dezelfde dag kunt inspelen op de (weers)omstandigheden. U ontvangt actuele en praktijkgerichte adviezen met betrekking tot het optimaal telen van fruit. De adviezen kunnen betrekking hebben op gewasbescherming (chemisch en/of biologisch), bemesting en vele andere belangrijke maatregelen in de fruitteelt. Bekijk ook onze teelttips. Korte video’s met de meest actuele informatie.

 

 

Laatste nieuwsberichten

06 juni 2024

Inleveren lege bigbags

04 juni 2024

Nuttige insecten - Lieveheersbeestje

30 mei 2024

Natuurlijk evenwicht stimuleren