Emballage

U bent hier: Home > Van Iperen diensten > Emballage


Om het duurzaam hergebruik van emballage artikelen te stimuleren, heffen wij statiegeld op een aantal artikelen. Onze eigen Van Iperen meststoffen cans worden bijvoorbeeld weer hergebruikt in onze eigen afvul locatie in Westmaas, en andere soorten cans gaan vaak weer retour naar leveranciers om hergebruikt te worden. Graag zetten wij hier alle spelregels op een rij, zodat het voor u duidelijk is wat er wel of niet geretourneerd kan worden.

  • Pallets: wij heffen statiegeld op 4 type pallets: Euro pallets, CV pallets, TTD pallets en DuWa pallets. Andere pallets die in perfecte staat verkeren mag u ook bij Van Iperen inleveren, maar zullen worden gerekend als eenmalige pallets en hiervoor ontvangt u geen statiegeld.
  • Cans: op alle cans van 15 liter of groter heffen wij statiegeld (uitgezonderd de 8 reinigingsmiddelen die genoemd worden in de folder vanwege de veiligheid). Wij heffen geen statiegeld op de cans van gewasbeschermingsmiddelen, deze kunnen dus niet geretourneerd worden. De enige uitzondering hierop zijn de lege Vydate cans, hier wordt wel statiegeld op berekend.
  • Vaten: op alle 100 liter en 200 liter vaten heffen wij statiegeld
  • Variboxen: de Variboxen van Houweling kunt u retourneren bij Van Iperen. De Variboxen van Breustedt worden door Breustedt zelf opgehaald op uw locatie bij een eerst volgende bestelling.
  • Multiboxen: op alle andere IBC’s wordt geen statiegeld op berekend, maar kunt u wel gratis inleveren bij Van Iperen zodat ze hergebruikt kunnen worden.

Bekijk het volledige overzicht met alle details in deze emballage folder.

Als uw emballage voldoet aan alle voorwaarden (genoemd op de eerste pagina van de folder) dan kunt u uw emballage inleveren bij Van Iperen. U kunt het zelf komen inleveren bij één van de Van Iperen vestigingen, maar wij komen het ook graag bij u ophalen. Deze retour kunt u zelf eenvoudig opgeven via Mijn Iperen, of bij de binnendienst via 0186-578886 of verkoop@iperen.com. Geef dan een zo nauwkeurig mogelijk aantal op, zodat we hiermee rekening kunnen houden in de planning. Vervolgens ontvangt u het statiegeld bedrag retour. U ontvangt nooit meer statiegeld dan dat er totaal door u betaald is.

Indien u vragen heeft over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw vertegenwoordiger of mailen naar logistiek@iperen.com.