Fertigatie

U bent hier: Home > Fruitteelt > Fertigatie


Water geven en fertigeren nemen al jaren een belangrijke plaats in binnen de fruitteelt. Nu we steeds meer te maken krijgen met droogte, en de beschikbaarheid van zoet water eerder af- dan toeneemt, is het van belang om hier als fruitteler zo goed mogelijk op in te spelen. Enerzijds de aanvoer van voldoende water, anderzijds de aandacht voor het optimaliseren van productie en kwaliteit van de vruchten. Als Van Iperen besteden wij veel aandacht aan onderzoek en proeven op dit gebied. De nieuwe inzichten die hiermee worden verkregen delen wij graag met u. Om zo samen stap voor stap te komen tot het beste resultaat!

Wat is fertigatie

Fertigatie is een combinatie van water geven en bemesten. Het water wordt aangevoerd, de meststoffen worden via een doseersysteem aan het water toegevoegd. Via een hoofdleiding en druppelslangen komt het uiteindelijk bij het gewas terecht.

 

Nieuws:

Vragen en advies

Heeft u vragen over fertigatie of wilt u meer informatie? neem dan contact op met één van onze fruitteeltspecialisten of vul onderstaand formulier in.