Bemesting voor een mooi gazon

U bent hier: Home > Groenvoorziening > Bemesting voor een mooi gazon


Bemesting draagt bij aan de groei van een mooi gazon, recreatieterrein of sportveld. Voordat u meststoffen toedient, is het belangrijk te weten wat de bestaande voedingstoestand en de bodemvruchtbaarheid van de grond is. Ook de betredingsintensiteit en de vitale groei van gras- en cultuurplanten spelen een rol. Onze specialisten informeren u graag over de mogelijkheden. Ons assortiment bestaat uit vaste en vloeibare meststoffen. De vaste meststoffen zijn beschikbaar in traditionele en organische varianten.

Bemesting voor een mooi gazon - Van Iperen groenvoorziening

Traditionele vaste meststoffen

Traditionele of minerale meststoffen zijn volledig chemisch. Het is mogelijk grasvegetaties te bemesten met traditionele meststoffen. Standaard hebben wij een uitgebreid assortiment meststoffen met verschillende samenstellingen

Bekijk het assortiment traditionele meststoffen

Organische vaste meststoffen

Organische meststoffen bevatten hoogwaardige dierlijke en plantaardige grondstoffen. Iedere grondstof heeft zijn unieke eigenschappen. Dit resulteert in een gelijkmatige groei van gras- en sierplanten zonder ongewenste groeipieken. Met organische meststoffen kunt u niet overbemesten. U verstoort het evenwicht in de bodem niet en uw gewas heeft minder ziekten, plagen en gebreken.

DCM

DCM is specialist in het ontwikkelen en produceren van organische meststoffen. Daarvoor worden meer dan 30 verschillende gedroogde, stabiele organische grondstoffen van hoge kwaliteit geselecteerd. Deze zijn zowel van plantaardige als dierlijke origine. DCM ontwikkelt hiermee een klein homogeen samengesteld korreltje via de specifieke MINIGRAN® technologie. Daarmee wordt een stofvrije mestkorrel geproduceerd die – afhankelijk van de toepassing – een andere samenstelling krijgt. Door een brede waaier aan grondstoffen te combineren, elk met hun eigen plantenvoedingswaarde en specifieke werkingssnelheid kan de meststof per toepassing geoptimaliseerd worden mét lange werkingsduur.

Bekijk de organische meststoffen van DCM

ECOstyle

Met onze 100% organische meststoffen van ECOstyle kunt u op een gerichte manier de plant van de juiste voedingsstoffen voorzien. Het is mogelijk heel gericht tekorten aan stikstof, fosfaat, kalium, calcium of magnesium aan te vullen. In het assortiment van ECOstyle vindt u ook meststoffen met NPK-verhoudingen afgestemd op de soort plant.

Ontdek de organische meststoffen van ECOstyle

Bemesting met vloeibare meststoffen

Vloeibare meststoffen zijn direct opneembaar dankzij de fijne verdeling. Hierdoor kunt u direct resultaat boeken. IJzer-, magnesium-, kali- en zwaveltekorten in uw planten of gras verhelpt u snel met onze vloeibare meststoffen. Dankzij verschillende samenstellingen is er altijd een product dat aansluit bij de tekorten in uw groen.

Bekijk ons assortiment vloeibare meststoffen

Meststoffen Bio (SKAL)

Meststoffen voor biologische teelten komen steeds meer op de markt. Van Iperen levert diverse meststoffen die SKAL gecertificeerd zijn.

Bodemvruchtbaarheidsonderzoek

Voordat u meststoffen gebruikt, is het van groot belang te weten aan welke voedingsstoffen behoefte is. Dit is per situatie verschillend en is zelden een standaard gegeven. De bestaande voedingstoestand van de grond, de bodemvruchtbaarheid, de betredingsintensiteit en de vitale groei van gras- en cultuurplanten zijn bepalend voor bemesting. Voor een bemestingsadvies speciaal voor uw grond adviseren wij een bodemvruchtbaarheidsonderzoek. U krijgt dan inzicht in de aanwezige nutriënten, de pH, het organisch stofgehalte en de vruchtbaarheid van de grond. Op basis van de resultaten van het onderzoek kunnen wij een bemestingsadvies opstellen. Bij gelijkblijvende situatie geldt dit advies drie tot vier jaar.